Café Miró

Hela världens mat - med en skånsk grundton.

Välkommen till stans bästa café och lunchrestaurang. Under sommaren har vår populära buffé sommaruppehåll och istället har vi sommarcafé med kakor, mackor, sallader, pajer och soppor. 

Café Mirós hemlagade meny innehåller allt från värmande soppor och matiga smörgåsar till läckra bakverk, allt med ett helhetsgrepp på miljötänkandet. Vi handlar kravmärkt och rättvisemärkt så ofta det är möjligt. Våra leverantörer är ofta lokala lantbrukare som levererar säsongens grönsaker. Vi har även ett sortiment av ekologiska viner och ekologiskt öl.

Välkommen att njuta av god mat och sinnesro!

Vår buffé har sommarstängt till 23/8.

Beställningsmeny för sällskap

För den som är intresserad av äta och umgås på Café Miró i sällskap om 20 personer eller fler under helger och utanför ordinarie öppettider erbjuder vi en beställningsmeny.

Öppettider

Aktuella öppettider i Café Miró hittar du här »

Café Miró i media

"Klart den bästa maten vi ätit i stan - och absolut i toppklass vad gäller resten av Skåne också."

Den 21 september 2011 recenserades Café Miró i tidningen Citys Kristianstadsupplaga. Läs recensionen »

Vår kokbok "Design & mat" - Ta med Café Mirós recept hem!

På kort tid efterfrågad både som present och egenlyx – kokboken "Design & mat" är nyttig sinnesnjutning. "Design & mat" är skriven av Anita Zieme, matkreatör på Regionmuseets populära Café Miró och Ylva Olsson, formgivare.

Genom text och snygga bilder, tagna av Torkel Edenborg, förmedlas Anitas kreativa och nyttiga matfilosofi, snyggt presenterad på Ylvas exklusiva servis. Boken är utgiven på Regionmuseets förlag och recepten har utgångspunkt i det miljövänliga, lokalproducerade och vad du kan hitta i naturen – precis som Café Mirós meny!

"Design & mat" är upptryckt i begränsad upplaga och finns till försäljning i museets butik.

Joan Miró

I Café Miró visas ett urval av den katalanske konstnären Joan Mirós originalaffischer. År 2003 donerade Nils Tryding 154 Miró-affischer, från 1937 och framåt, till Kristianstads kommun. Kristianstads konsthall ansvarar för den unika samlingen som har visats både i Sverige och utomlands. Nu kan allmänheten ta del av samlingen året om i Café Miró. Miró har till och med signerat och tillägnat Nils Tryding några av affischerna.

Tillgänglighet

Länk till Tillgänglighetsdatabasen

Detaljerad information om tillgängligheten i Café Miró hittar du i Tillgänglighetsdatabasen (nytt fönster) »

Kontakt

Telefon (köket): 0729-84 18 22 

E-post: cafe@regionmuseet.se

Uppdaterad: 2016-07-12

Anita Zieme driver Café Miró
Länk till butiken