Järnvägsmuseet

Vid den gamla stationen Kristianstad Södra ligger Järnvägsmuseet. På museets bangård kan du se stationsbyggnader, lok, vagnar och järnvägsföremål från en svunnen tid. Bangården har öppet året om, men själva museet har bara öppet sommartid. I museets utställningslokaler finns något för alla, barnfamiljer såväl som tågentusiaster.

I museets reception finns en butik med försäljning av glass, souvenirer, leksaker och böcker. Museet är tillgänglighetsanpassat med parkering i direkt anslutning till entrén.

Järnvägsmuseet har öppet mellan 30 juni och 31 augusti, 12-17! Därefter 3,4 och 10 september, 12-17.

Välkomna till oss!

En god resa - svenska restaurangvagnar genom tiderna.

Årets utställning på Järnvägsmuseet heter En god resa - svenska restaurangvagnar genom tiderna. Utställningen visar historien om vad och hur vi ätit när vi befunnit oss på resande fot.

Läs mer om utställningen >>

Utställningen Tag plats!

Järnvägsmuseet nyinvigdes i juni 2013 med upprustade lokaler och den nya basutställningen ”Tag plats!”. I utställningen finns bland annat biljettluckan med kassörskan Eva Nöjdh, tåg- och järnvägsmodeller och andra järnvägsrelaterade föremål. Sedan 2014 finns här också biblioteks- och faktarummet ”Loungen” där den redan inbitne järnvägsentusiasten kan fördjupa sig ytterligare.

Till ”Tag plats!” hör även museets vagnhall. Här rör du dig i gammaldags stationsmiljö kring och inuti historiska lok och vagnar. Få en känsla av hur det var att resa med tåg för hundra år sedan!

Säsongen 2014 utökade vi Järnvägsmuseet med ett bibliotek med böcker och en digital kunskapsbas med bilder och fakta där den som redan vet mycket om Skånes järnvägar och industrier kan fördjupa sig ytterligare.

Järnvägsmuseet på facebook

Vill du snabbt få aktuell information om aktivititer på Järnvägsmuseet, men även på Regionmuseet och våra övriga museer, så rekommenderas att du gillar Regionmuseets facebooksida »

Adress

V. Storgatan 74, Kristianstad

» Visa på karta (nytt fönster)

Öppettider

Järnvägsmuseet har alltid fri entré!

» Aktuella öppettider till Järnvägsmuseet

Kontakt

Telefon: 044-13 57 23

E-post: jarnvag@regionmuseet.se

Uppdaterad: 30 Juni, 2016

Välkommen till järnvägsmuseet. Bilden föreställer en av vagnarna som ingår i utställningen.