Ansiktet

I förgrunden en man som tittar förbi kameran och bakom honom ett antal personer som tittar på honom.

Andra dagen på vår Bergman-helg ägnas och Ingmar Bergman och hans liv på teatern. Först ut är Ansiktet och filmen presenteras av Mikael Timm, författare och kulturjournalist.

I juli 1846 färdas fem personer med häst och täckt vagn genom en mörk skog. I vagnen sitter magnetisören Vogler, hans hustru Manda (som är förklädd till man och kallar sig herr Aman), hans gamla mormor och hans medhjälpare Tubal. På kuskbocken sitter kusken Simson. I skogen plockar sällskapet upp en irrande, olycklig och mycket sjuk man, den alkoholiserade skådespelaren Johan Spegel. Han ser fram emot döden som en befriare, och kort efter det att han tagit plats i vagnen, faller han ihop till synes livlös.

Land: Sverige 1958

Regi: Ingmar Bergman

Tid: 101 minuter

Biljetterna släpps 30/3 i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

08 april 2018

13.00–

Logotyp för firandet av Bergmans 100 års jubileum.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.