United 93

En tom flygplanskabin.

Den 11 september 2001 drabbades New York och USA av terrorattentat som skulle förändra världen. Fyra plan kapades och tre nådde sitt mål, men ett gjorde det inte.

United Airlines Flight 93 lämnade marken med destination San Francisco, men under de 90 minuter som planet fanns i luften, tog världen steget in i en ny och våldsammare tidsepok. Planet kapades av terrorister och den slumpmässigt ihopsatta gruppen av passagerare bestående av flygbesättning, affärsmän, äkta makar, morföräldrar, studenter m.fl. - alla gick en säker död till mötes!

Baserad på den fasansfulla verkliga händelsen den 11 september 2001. Medan flygkaparna manövrerade planet mot dess mål och undergång stod passagerarna enade och fann modet att slå tillbaka. Den berättar om passagerarnas, besättningens, flygledarna och militärens synvinkel!

Land: USA 2006

Regi: Paul Greengrass

Tid: 106 minuter

Åldersgräns: 15 år

Gratisbiljetter släpps en veckan innan och kan hämtas i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn om du har svårt att gå.

17 juli 2017

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.