Citizen Schein – filmsommar

En svartvit bild på en man som står på en takterass med en storstad och skyskrapor bakom sig.

Harry Schein satte under lång tid sin prägel på svensk film och den svenska kulturpolitiken. Varje onsdag under sommaren visar Filmmuseet ny spelfilm.

Harry Schein var en udda fågel i den svenska offentligheten, en kulturpolitisk visionär som saknar motstycke i svensk nutidshistoria. Hans livshistoria har en dramaturgi som kunde vara hämtad från en Hollywoodfilm. Citizen Schein är berättelsen om en flykting som aldrig korsar sina spår. En film om makt, manlighet och myter.

Land: Sverige 2017

Regi: Maud Nycander

Tid: 100 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Biljetterna släpps en veckan innan och säljs i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

05 juli 2017

80 kronor

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.