Dolda tillgångar

En färgad kvinna sitter och räcker upp handen, omgiven av vita män i vita skjortor och mörka slipsar.

För att nå framgång krävs hårt arbete och att all kapacitet utnyttjas. Då kan varken ras- eller könsbarriärer stå i vägen.

Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson var tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla köns- och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.

Land: USA 2016

Regi: Theodore Melfi

Tid: 127 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Gratisbiljetter släpps en veckan innan och kan hämtas i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

10 augusti 2017

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.