Jag, Daniel Blake

En man i vinterkläder står framför en vägg. På väggen är det sprejat, I, Daniel Blake.

Ken Loach levererar ytterligare en prisbelönt socialrealistisk film om livet i Storbritannien.

59-årige snickaren Daniel har på grund av sjukdom blivit arbetslös. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Detta resulterar i att han blir utan sjukpeng och tvingas bli aktivarbetssökande för att få statligt bidrag. Daniels dagar fylls av febrila försök att fylla i rätt blanketter och sitta i telefonkö, till sin hjälp har han Katie, enarbetslös ensamstående mamma, som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet.

Land: Storbritannien 2016

Regi: Ken Loach

Tid: 100 minuter

Åldersgräns: 15 år

Gratisbiljetter släpps en veckan innan och kan hämtas i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

13 juli 2017

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.