Tulpanfeber – filmsommar

En man håller om en kvinna som halvligger i hans famn. De sitter på en strand.

Alicia Vikander och Christoph Waltz spelar ett äkta par i historien som skakade Amsterdam på 1600-talet.

I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika - och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander).

Land: USA 2017

Regi: Justin Chadwick

Tid: 107 minuter

Åldersgräns:

Biljetterna släpps en veckan innan och säljs i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

19 juli 2017

80 kronor

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.