Your name – filmsommar

En bild i animestuk, till höger en flicka i skoluniform som står på en äng och till vänster en pojek i skoluniform som står med en stad i bakgrunden.

Den framgångsrika anime-filmen Your name för oss till Japan. På onsdagar under sommaren visar Filmmuseet ny spelfilm.

Tokyosnubben Taki börjar drabbas av intensiva och realistiska drömmar som tar honom till en okänd plats och… in i en främmande kropp. Under en kort stund ser han världen genom ögonen på småstadstjejen Mitsuha, och hon i sin tur förflyttas in i Takis kropp. Genom sina drömmar börjar de umgås och falla för varandra tills de inser att deras upplevelser triggas av en stundande apokalyptisk katastrof.

Land: Japan 2016

Regi: Makoto Shinkai

Tid: 106 minuter

Åldersgräns: Från 7 år

Biljetterna släpps en veckan innan och säljs i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

02 augusti 2017

80 kronor.

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.