Aska och diamanter

Sommarens fredagsklassiker fortsätter, nu har visar vi den polska kultklassikern Aska och diamanter från 1958.

Maj 1945. Den första dagen efter krigsslutet får den unge motståndsmannen Maciek i uppdrag att mörda en kommunistpamp. Mitt i festyran i en sönderbombad småstad fördriver han tiden inför dådet med att charma en vacker barflicka när han överrumplas av sina känslor för henne. Efter åratal av lydnad i dödandets tjänst börjar han ana möjligheten till ett annat liv.

Land: Polen 1958

Regi: Andrzej Wajda

Tid: 98 minuter

Åldersgräns: 15 år

Gratisbiljetter släpps en veckan innan och kan hämtas i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

14 juli 2017

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.