Chaplins En kvinna i Paris

En kvinna står invirad i ett stort vitt tygstycke. Andra ändan av tygstycket är draperat runt en man i smoking.

På sommarfredagarna blir det klassiker på Filmmuseet. Först ut Charlie Chaplins En kvinna i Paris.

Efter ett tragiskt missförstånd reser en småstadsflicka till Paris, där hon blir älskarinna åt den rike playboyen Pierre Revel.

Detta är den första filmen som Charlie Chaplin inte själv spelar i, utan "bara" regisserade, producerade och skrev musiken till.

Regi: Charlie Chaplin

Tid: 78 minuter

Åldersgräns: Från 7 år.

Gratisbiljetter släpps en veckan innan och kan hämtas i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

30 juni 2017

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.