The Queen – eftermiddagsbio

En äldre dam sitter framför ett skrivbord och pratar i telefon. I bakgrunden sitter en man i en fåtölj och tittar på kvinnan.

Tillsammans med Kristianstads kommuns mötesplatser visar vi film fyra eftermiddagar under hösten. Denna gången The Queen.

Filmen är ett nära och avslöjande porträtt av drottning Elisabeth II och en kungafamilj i uppror efter prinsessan Dianas död i en bilolycka i Paris
den 1997! Drottningen av Storbritannien får beskedet mitt i sitt första möte med den nyinsatte premiärministern Tony Blair. Filmen följer spänningarna inom politiken och mellan människornasom drabbades personligen. Drottning Elizabeth och premiärminister Tony Blair slits i en kamp mellan kungafamiljens ytterst personliga tragedi och allmänhetens krav på ett offentligt bevis på deras sorg.

Fri entré, men boka din biljett på regionmuséet, telefon: 044– 13 52 45. Biljetterna släpps 14 dagar innan respektive visning. Begränsat antal platser.

05 september 2017

Regionmuseet

Fri entré, biljetter bokas i förväg.

Medarrangör

Kristianstads kommuns logotyp

Omsorgsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen.