Dancer – söndagsfilm

En man i korta tajta byxor ser ut att ta en balettpose.

Dancer ger oss den osminkade sanningen om den komplexa unga man ,Sergei Polunin, som gjorde baletten het och viral och hur högt priset är för att få vara sig själv när man är balettvärldens hetaste "ägodel".

Sergei Polunin är British Royal Ballets yngsta elev någonsin och har tagit världen med storm. Denna ikoniska rebell och luftburna ängel har hjälpt till att förändra och nyskapa baletten både som koncept och konstform. Men hans liv är inte bara fyllt av framgång och lycka.

Men vid 25 bestämmer han sig för att avbryta allt och lämna dansen. Han tweetar om droger och vilda fester och pratar om att istället börja jobba på sin samägda tatueringsstudio, vilket leder till att brittisk media kallar honom för ”the bad boy of ballet”.

Land: Storbritannien 2016

Regi: Steven Cantor

Tid: 85 minuter

Åldersgräns: från 7 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

08 oktober 2017

80 kronor.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.