Ljus i natten – onsdagsfilm

Två män sitter på en säng och pratar. I bakgrunden står en man lutad mot en vägg och pratar i telefon.

Två berättelser korsar varandra som av en händelse.

Khaled, en flykting från Syrien, glider in till Helsingfors som fripassagerare på ett fartyg för att söka asyl. Handelsresande Wikström lämnar sin alkoholiserade hustru, säljer sitt skjortlager och satsar alla pengarna på poker. Han öppnar restaurang och anställer Khaled som diskare. Ett litet ögonblick av solsken som inte nödvändigtvis leder fram till ett lyckligt slut. Ljus i natten hade sin internationella premiär på filmfestivalen i Berlin 2017, där Aki Kaurismäki vann Silverbjörnen för Bästa regi.

Land: Finland

Regi: Aki Kaurismäki

Tid: 98 minuter

Åldersgräns: från 11 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

11 oktober 2017

80 kronor.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.