The Square – söndagsfilm

En arg man i bar överkropp står på ett bord i en fin salong. Runt bordet sitter uppklädda personer.

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum – i centrum av konstvärlden tar han sitt arbete på största allvar

. Dagarna innan den prestigefulla utställningen The Square ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren som försätter honom i allt dråpligare situationer och får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass.

Land: Sverige 2017

Regi: Ruben Östlund

Tid: 142 minuter

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

22 oktober 2017

80 kronor.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.