Oscars Amerika – söndagsfilm

En man kör en äldre motorcykel med sidovagn. I sidovagnen sitter en pojke som håller ett koppel. I kopplet sitter en vit pony.

Ibland måste Oskar ta hand om sin mamma istället för tvärtom. Plötsligt en dag säger hon att hon ska på en resa till Amerika och Oskar måste bo hos morfar i en liten by i norra Norge.

Morfar är vresig men Oskar får en kompis i Levi, en lite udda figur som aldrig går någonstans utan sin vita ponny. När Oskar och Levi ger sig på att poppa popcorn går det överstyr och Levis hus brinner ner. De måste gömma sig och de finner inget annan råd än att hoppa ner i båten och ro till Amerika. Men är Oskars mamma verkligen där?

Land: Norge 2017

Regi: Torfinn Iversen

Tid: 79 min

Åldersgräns: Barnfilm

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

05 november 2017

80 kronor

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.