Farväl Europa – söndagsfilm

En äldre man tittar ut genom fönstret.

Farväl Europa följer den österrikiske författaren Stefan Zweigs år i exil. Efter att ha flytt Nazi-Tyskland på grund av sin judiska härkomst reste Zweig mellan Buenos Aires, New York och Brasilien på jakt efter ett nytt hem.

Filmen skildrar Zweigs kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland.

Stefan Zweig tillhörde Europas främsta författare under mellankrigstiden. Hans böcker är ständigt aktuella men har upplevt en renässans de senaste åren och flera av böckerna har släppts i svenska nyutgåvor.

Land: Österrike 2016

Regi: Maria Schader

Tid: 106 minuter

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

12 november 2017

80 kronor.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.