Kärlek, känslor och kemi – Ulf Ellervik

En man håller en stor e-kolv i handen, runt honom såpbubblor mot en rosa bakgrund.

I ditt liv finns det två goda drivkrafter. Två saker som tar dig framåt, vinter, vår, sommar och höst.

Det ena är kärleken. Kärleken till andra människor, till ett husdjur eller kanske till dig själv. Det andra är din förmåga att skapa. Om det så bara är kvällsmat en söndag i november.

Vi tycker att det är dags att sätta människan i centrum. Med både kropp och själ, hjärta och hjärna. För vi består av både och. Känslorna som knyter oss samman med varandra. Och kemin som gör att vi kan forma tillvaron som vi vill ha den.

Lust, förälskelse och evig kärlek beror alla på kemiska förlopp. Vad händer egentligen i hjärnan när vi blir kära? Varför reagerar kroppen som den gör när vi har sex? Hur kommer det sig att en förälskelse inte varar för evigt? Denna föreläsning handlar om kärlekens kemi. Ställ dina egna frågor om allt du velat veta om kärlek, lust och förälskelse! Ulf Ellervik, professor i kemi och populärvetenskaplig författare, har svaren.

12 november 2017

Regionmuseet

145 kronor

Biljetter säljs som förköp i museets reception.

Samarrangemang

Logotyp för Folkuniversitetet.