Alice Babs – Naturröstens hemlighet

En svartvit bild på en ung kvinna omgiven av fyra män i uniform.

Lasse Zackrisson kommer hit och presenterar sin film om Alice Babs, en av Sveriges främsta sångerskor.

I detta filmporträtt berättar Alice Babs öppenhjärtigt om sitt liv och sin karriär nu när den finns bakom henne efter 70 år som offentlig person. Det är också en samhällelig tidsresa med utgångspunkt från den svarta jazzens glada swing-musik. En musik Alice Babs anammade och som gjorde henne till ungdomsidol och samhällsfara. I samband med filmen ”Swing ít magistern” kulminerade en Babs-feber bland nordens flickor och pojkar som identifierade sig med Babs. Filmen blev en symbol för ungdomarnas swingmusik och för frihet och glädje i motsats till nazismens stränghet.

Filmens regissör introducerar filmen och efter filmvisningen finna möjlighet att ställa frågor till regissören.

Land: Sverige 2007

Regi: Lasse Zackrisson