Så länge hjärtat kan slå – onsdagsfilm

En kvinna ligger på ett operationsbord. En man i sjukhuskläder lutar sig över hennes ansikte.

En dramatisk film om livet och dess vändningar introduceras av Rune Degerhammar, Kristianstads filmstudio tillsammans med Krystyna Dybkowska, anestesiläkare och donationsansvarig läkare på CSK.

19-åriga Simon vaknar till en underbar morgon bredvid tjejen han älskar, utanför väntar kompisarna för att åka och surfa. Det kunde ha fortsatt som en fantastisk dag. I en annan stad bor Claire, en tvåbarnsmamma vars hjärta snart inte orkar längre och hennes enda räddning är att få ett ungt friskt hjärta som orkar fortsätta slå.

Krystyna Dybkowska kommer även informera och svara på frågor om organtransplantation i Sverige.

Land: Frankrike 2016

Regi: Katel Quillévéré.

Tid: 103 minuter

Åldersgräns: Från 11 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn om du har svårt att gå.

Bildcredit

Scanbox

22 november 2017

22 oktober 2017

80 kronor

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.