Familjen Jul i Tomteland

En rödklädd flicka i ett vinterlandskap. Framför henne står en vit ren.

Jullovsfilmer på filmmuseet. Idag visar vi Familjen Jul i Tomteland.

När tomtenissen Pixy dyker upp redan 1 december blir familjen Jul väldigt överraskade. Fast han är mest där för att hämta mössan som han glömde förra året. Men hans mössa döljer också en hemlighet – hans magiska alvkula. Av en olyckshändelse råkar Hugo Jul ha sönder Pixys magiska kula, vilket leder till att Pixy förlorar sin alvmagi och snabbt börjar åldras och bli gammal. Hugo är nu den enda som kan sätta ihop kulan igen och rädda Pixy. För att lyckas måste han resa till Tomteland, där det finns en liten tomteby där alla tomtenissar bor. Men alla tomtenissar är inte hjälpsamma. Det finns också nissar och troll som vill förstöra för både Pixy och Hugo.

Biljetterna släpps 15 december och hämtas i Regionmuseets reception. Biljetterna är mycket populära så lämna tillbaka dem ni inte tänkt använda. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå i trappor.

Bildcredit

27 december 2017

Gratisbiljetter, bokas via museet.

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.