Invigning – Hela världen brinner

Hela världen brinner - en utställning om mod och rädsla med avstamp i Astrid Lindgrens krigsdagböcker.

Under hela andra världskriget skriver Astrid Lindgren dagbok där hon berättar om vardagen i Stockholm och om en värld i krig. Texten är laddad med stor sorg och förfäran. Utställningen bygger på Astrids dagboksanteckningar och de urklippta artiklar från svenska tidningar, som också fanns i dagböckerna.

I utställningen möter vi även andra människors berättelser. Människor, i olika åldrar och från olika hörn av världen, som idag lever i Sverige men som flytt hit undan krig, våld och förtryck.

Utställningen invigs av Annmari Kastrup som producerat utställningen.

Läs mer om utställningen hos oss.

Producerad av

Actit kommunikation – Annmari Kastrup för Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse och Saltkråkan AB.

Utställningens huvudsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

11 februari 2018

Regionmuseet