Rodin – onsdagsfilm

Fyra män i vita rockar står och kollar på en vit marmorskulptur.

En film om en av konsthistoriens största skulptörer, Auguste Rodin. 1880 är han 40 år och kommer att skapa några av sina allra största och viktigaste verk; Helvetets portar, Kyssen och Tänkaren.

Han lever med Rose, sin livslånga partner, men inleder en passionerad relation med sin student Camille Claudel. Rodin är berättelsen om skapandets villkor och om vilka uppoffringar som krävs för att man ska kunna skapa ny konst och bli den moderna skulpturens stora innovatör.

Land: Frankrike 2017

Regi: Jacques Doillon

Tid: 119 minuter

Åldersgräns: barntillåten

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

21 mars 2018

80 kronor

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.