Ingmar Bergman 100 år

2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Under den här helgen hyllar vi honom och hans verk.

Ingmar Bergman är en av svensk films allra största regissörer och hans verk har inte bara berört tittare i Sverige utan i hela världen. I år skulle han ha fyllt 100 år och under en helg hyllar vi honom. Med två olika teman som berör olika delar av hans karriär får vi se filmer och höra på föredrag om honom och hans verk.

På lördagen temat existensiella frågor i Ingmar Bergmans filmer och söndagen viks åt Bergman som teaterman. Alla programpunkter finns här nedan.

Gratisbiljetter släpps 30/3 och kan hämtas i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Alla programpunkter är på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Programpunkter under helgen

Bildcredit

Bengt Wanselius

07 april 2018

08 april 2018

Logotyp för firandet av Bergmans 100 års jubileum.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.