Hugg din egen sten

I samband med utställningen Stenens röst arrangerar Konsthallen ett studiebesök på Marmor & Granit där du kan få hugga din egen sten.

Vi inleder med en rundvandring på företaget Marmor & Granit i Kristianstad som arbetar med förädling av natursten. Här möts hantverkstradition med ny teknik med avancerade datorstyrda maskiner. Vi får se hur produkter i sten blir till. Allt från konstverk, stenar för renovering av gamla byggnader till inredning som köksbänkar.

Allting avslutas med att vi själva får pröva att hugga en egen sten! Därför rekommenderas oömma kläder.

Samling på Marmor & Granit, Industrigatan 6

03 maj 2018

15.00–

Marmor & Granit

Cirka 200 kronor.

Priset är för stenen och betalas på plats till Marmor & Granit.

Sista anmälan är 20/4 i museets reception, via telefon 044-13 52 45 under museets öppettider eller till vardar@regionmuseet.se. Bindande anmälan. Max 10 platser för stenhuggning, 15 platser totalt.