Gaby and the Guns

En blond kvinna med comboyhatt. I bakgrunden ett sädesfält.

Man and Biosphere ft: Gaby and the Guns. Vad händer när våren tystnar och vattnet stiger? En konsert!

Man kan på olika sätt berätta om hur en klimatförändrad värld kommer att se ut och hur det är att leva i den. I sommar möts konst och vetenskap för att undersöka Vattenriket Kristianstad. På kulturnatten fredag 17 maj startar projektet ”Man and Biosphere, prekära situationer” med konsert och filmvisning.

Tyst vår – en konsert med Malmöbandet Gaby and the Guns, i samarbete med konstnären Nilsmagnus Sköld, sprider väl valda ord på skånska över ett böljande landskap av akustiska gitarrer, tuffande trummor och varma melodier.

Man and Biosphere

Man and Biosphere, prekära situationer är ett samarbete utvecklat av konstnär Caroline Mårtensson, Kristianstads konsthall, Biosfärenheten och Naturum Vattenriket, konstnärerna Nilsmagnus Sköld, Terje Östling, Malin Lobell och statsvetaren Johannes Stripple vid Lunds Universitet.

Projektfinansiärer

Logotyp, Region Skåne
Logotyp för Sparbanken Skåne.

Bildcredit

Foto av Karolina Krupa

18 maj 2018

Regionmuseet