The Death of Stalin

En man ligger lit de parade. På ena sidan av båren två män som diskuterar och på andra sidan en man som sköter om liket.

“The Death of Stalin” är en politisk satir, en svart komedi om den sovjetiske, paranoide envåldshärskarens död och efterspelet som följer.

Året är 1953 och Sovjetunionen befinner sig i en brutal tid. Gulag är översvämmat av s.k. förrädare som egentligen kunde vara vem som helst och varenda misstanke om oliktänkande leder till en säker död, antingen av en kula eller av arbete. Det är ett ständigt tal om listor - dagsfärska och i ständig förändring - och även de högsta partipamparna fruktar ständigt för sina och sina närmastes liv. Nikita Chrusjtjov får varje kväll sin fru att skriva ned de vitsar Stalin skrattade åt under kvällen, de han inte skrattade åt memoreras för att aldrig upprepas igen. Så faller Stalin plötsligt död ned och kalabalik utbryter!

Fakta

Land: Storbritannien 2017

Regi: Armando Iannucci

Tid: 106 minuter

Åldersgräns: från 11 år.

Biljetter

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Intima Biografteatern

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Trailer

Bildcredit

Text

27 juni 2018

14.00

Filmmuseet

60 kronor

Medarrangör

ABFs logotyp. Texten ABF i en oval.

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet