Quaga girls – dokumentär

Två kvinnor som tittar åt var sitt håll.

I Theresa Traore Dahlbergs Ouaga Girls möter vi en grupp unga kvinnor som av olika anledningar hamnat på bilmekanikerskolan i Ouagadougou.

Det är inget de valt själva, men i ett land med en ungdomsarbetslöshet på 52 procent är jobben en het fråga. De unga kvinnorna befinner sig precis i det sköra skede i livet när deras drömmar, önskningar och mod ställs mot åsikter, rädslor och samhällets förväntningar på vad en kvinna ska vara.

Land: Sverige

Regi: Theresa Traore Dahlberg

Tid: 83 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

02 juli 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet