Workshop: Sandcity round II

Utsikt över havet.

Inom ramen för projektet Man and Biosphere – prekära situationer bjuder konstnären Jenny Berntsson in till workshop vid havet vid Gropahålet.

Man and Biosphere – prekära situationer är ett konstprojekt kring klimatfrågor med utgångspunkt från Kristianstad och Vattenriket. Projektet har både ett publikt program under sommaren och blir en utställning på konsthallen under hösten. Inom ramen för projektet har konstnärerna Malin Lobell och Caroline Mårtensson i sin tur bjudit in konstnär Jenny Berntsson att göra en workshop vid havet vid Gropahålet.

Jenny beskriver workshopen Sandcity så här:

SANDCITY ROUND II
Genom att studera Kristianstads karta och utifrån den bygga upp ett mini-Kristianstad i sand i Gropahålet, skapas en bild över hur det byggda är en del av omgivningen, det förgängliga och föränderliga. I en workshop bygger deltagaren sandhus med hjälp av returmaterial och gamla former. Sandcity ger oss en gemensam erfarenhet som skapar en möjlighet att diskutera och ”forma” Kristianstads framtid, lyfta Gropahålets historia och gräva djupt ner i sanden och i oss själva."

Vi letar deltagare som vill vara med och bygga på stranden. Deltagare kan vara alla åldrar. Mindre barn med deltagande föräldrar, ungdomar, unga vuxna eller pensionärer. Man kan välja att vara med bara en av dagarna. Workshopen är gratis och man får själv ta med matsäck. Byggmaterial, formar och mindre spadar finns på plats.

På söndagen avslutas bygget gemensamt med deltagare från vandringen Utflykt till haven, ytterligare ett av projektets publika program.

Bildcredit

Caroline Mårtensson

11 augusti 2018 –

12 augusti 2018

11.00–

15.00

Gropahålet

Fri entré

Arrangemanget är gratis, men föranmälan krävs. Anmäl er till Åsa-Maria Hellman, kultursamordnare, Kristianstad kommun via telefon 0733-135743 eller e-post asa-maria.hellman@kristianstad.se