En fantastisk kvinna

En kvinna står på taket på en bil.

Marina, en ung transkvinna i Santiago de Chile jobbar som servitör, hyser sångambitioner. Hon har en relation med Orlando, en betydligt äldre man som plötsligt går bort efter att de har firat hennes födelsedag.

Istället för att få sörja sin älskare börjar Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, både mot myndigheterna men också mot Orlandos familj som inte kan acceptera henne.

Torsdagar under sommaren visar vi vårens favoriter. Bland de filmerna som lockade mest besökare under våren så har vi valt ut några stycken. Denna gången Wonder Wheel.

Land: Chile 2017

Regi: Sebastián Lelio

Tid: 104 minuter

Åldersgräns:

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

19 juli 2018