Land och frihet

En man håller om en annan man. I bakgrunden personer med vapen.

Året är 1936. För att hjälpa de spanska republikanerna i deras strider mot det fascistiska nationalistupproret, lämnar David Carr, en ung arbetslös medlem av kommunistpartiet, Liverpool och reser till Spanien för att gå med i Internationella brigaderna.

Han korsar den katalanska gränsen och hamnar till slut i POUM:s (anti-stalinistiska marxistiska partiet) milis ledd av Lawrence, vid den Aragoniska fronten. Den brittiske regissören Ken Loach gjorde filmen 1995.

Tid: 109 minuter

Åldersgräns: 15 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

03 augusti 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet