Överlevarna – dokumentär

Tre kvinnor som går på en sandstrand.

Annandagen 2004. Hur går du vidare när du förlorat allt? Fyra svenska familjer, sammanlagt 19 personer, firade jul på paradisstranden i Khao Lak 2004.

Klockan 10:45 på annandagen var endast tre vuxna och två barn kvar i livet. Hur var det möjligt att leva vidare - när allt som är värt att leva för är borta? Det överraskande svaret får vi tio år senare - i en gripande berättelse om djup vänskap, kärlek och det goda i livet. Tsunamikatastrofen, det nationella traumat och dess konsekvenser är den kanske viktigaste berättelsen om Sverige och svenskar detta årtionde.

Land: Sverige

Regi: Folke Rydén

Tid: 75 minuter

Åldersgräns: 15 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

06 augusti 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet