Bakom masken

En man med gasbinda på ansiktet provar en mask.

Den unge soldaten Edouard har överlevt första världskriget mot alla odds men med ett deformerat ansikte.

Ovillig att återvända till det vanliga livet i Paris och fadern han aldrig vill återse övertalar han sin soldatkompis Albert att iscensätta hans död. Planen lyckas och Eduardo återvänder till Paris. I hemlighet återupptar han sitt liv som konstnär, något som visar sig vara väldigt riskabelt när hans far får syn på ett av hans verk och känner igen handlaget.

Land:

Regi:

Tid:

Åldersgräns:

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

Jerome Prebois

08 augusti 2018

60 kronor

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet