Lady M

En kvinna ligger på en soffa

Det är 1800-tal i England, och unga Lady Macbeth säljs som livegen hustru till en äldre godsherre.

Hon hålls isolerad från omvärlden, men vägrar finna sig i sin påtvingade ensamhet. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsgnistan upp till en okontrollerbar låga, och snart är maktordningen helt ställd på sin ända.

Den knivskarpa viktorianska dramathrillern Lady M är teaterregissören William Oldroyds långfilmsdebut.

Torsdagar under sommaren visar vi vårens favoriter. Bland de filmerna som lockade mest besökare under året så har vi valt ut några stycken. Denna gången Lady M.

Land: Storbritannien

Regi: William Oldroy

Tid: 89 min

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

09 augusti 2018