Nattlek

En svartvit bild på en äldre kvinna och en ung pojke som har blicken bakom kameran.

Mai Zetterling film från 1966, om en mans krampaktiga försök att frigöra sig från minnesbilder av sin mor.

Jan har vuxit upp i en dekadent överklassmiljö och under stark bundenhet till sin neurotiska mor. Nu återvänder han till sin barndomsmiljö, ett gammalt slott, tillsammans med sin fästmö i avsikt att efter bröllopet bosätta sig i slottet, som länge stått tomt.

Tid: 100 minuter

Åldersgräns: 15 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

10 augusti 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet