SVT sänder debatt från Regionmuseet

En man och en kvinna som tittar in i kameran.

SVT sänder debatt på gården framför Regionmuseet och Kristianstads konsthall.

I debatten kommer politiker i region Skåne, en representant per parti i regionfullmäktige, att delta i SVT Nyheters utfrågning inför valet. Det kommer att handla om hur de vill förbättra och utveckla sjukvården i Skåne.

De ska få förklara hur de ser på privatisering av ett eller flera sjukhus i Skåne, hur de ska göra för att korta vårdköerna och hur de tänker kring personalens arbetsvillkor och löner. Det kan också handla hur om politikerna vill lösa problem inom psykiatrin och problemen med överbeläggning och hot på sjukhusen akutmottagningar.

Publik är välkommen och det kommer att finnas möjliget att ställa frågor till politikerna via SVT Nyheters webbredaktör, som finns på plats utanför Konsthallen från klockan 11:00.

Det går även bra att ställa frågor via webben för de som inte kan vara på plats. Mer information kommer att finnas på https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/länk till annan webbplats från och med måndag 27 augusti.

SVT:s utfrågning kommer att direktsändas på webben och på kvällen, 18:30 blir det ett sammandrag i SVT Nyheter Skåne.

Programledare är Olle Palm och Tora Dahlström.

28 augusti 2018

11.30–