Torpet Månsas fyller 200 år

Ett rödmålat torp med vita knutar.

Vårt torp fyller 200 år och i samband med Kulturarvsdagen 2018 har vi öppet hus i dagarna två.

Vi berättar om torpet, platsen och människorna som levde där. Vi bjuder på kokkaffe och tilltugg i stugan. Dessutom har vi en tävling där ni som kommer på besök får gissa föremålet och har chans att vinna presentkort på Café Miró.

Bussresa 8/9

Vi ordnar med bussresa på lördagen den 8/9 för de som inte har möjlighet att åka dit själv. Bussen lämnar 13.30 från Stora torg och åker tillbaka från Månsas vid ungefär kl 16. Resan är gratis, men plats måste bokas senast 5/9 i museets reception.

Hitta till Månsas

08 september 2018 –

09 september 2018

13.00–

Månsas torp

Kulturarvsdagen

Kulturarvsdagen arrangeras i år 7–9/9 runt om i Sverige. Syftet är att lyfta det svenska kulturarvet och i år sammanfaller det med Europaåret för kulturarv.

» Kulturarvsdagen 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster