Flotten

En flotte på ett hav.

Sommaren 1973 reste sex kvinnor och fem män med en flotte över Atlanten i ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment.

Syftet var att studera våld och konflikter men expeditionen blev snabbt omskriven i världspressen som “sexflotten”. Kapten ombord var svenska Maria Björnstam. Fyrtio år senare återförenas hon med delar av besättningen på en kopia av den ursprungliga flotten för att tillsammans ta reda på vad som egentligen hände under den tre månader långa och livsfarliga resan.

Land: Sverige 2018

Regi: Marcus Lindeen

Tid: 97 min

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

14 oktober 2018

80 kronor

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.