Sagolandet

Ett barn som sträcker sig mot en fågelskrämma.

I samband med konsthallens utställning Man and Biosphere – prekära situationer visar Filmmuseet vid två tillfällen klassiska svenska filmer med naturtema, Sagolandet och Naturens hämnd.

Konst möter vetenskap i Man and Biosphere-prekära situationer. Höstens utställning i konsthallen vill lyfta frågor kring de komplexa klimatförändringar vi står inför.

Sagolandet

Sagolandet är en inblick i vad filmaren Jan Troell själv kallar den tilltagande frånvaron av liv i Sverige. I skuggan av 70- och 80-talets löften om en jämlik och lysande framtid för alla möter vi människor som på olika sätt symboliserar landets själsliga förfall.

Filmen är 185 minuter och visas med 20 min paus, fika finns att köpa.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

27 oktober 2018

Biljetterna släpps en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

I samband med