Workshop i robotprogrammering

En liten blå robot.

Hur får du en robot att göra som du vill? Tillsammans med Hemkodat kan du lära dig lite grunder i programmering.

Mer och mer prylar går att programmera, men hur börjar man egentligen? Under jullovet kan du nu lära dig hur du hittar öppningen till programmeringens spännande värld. Med hjälp av surfplattor och datorer får du en robot att göra häftiga saker.

Vi har delat upp dagen i två pass och det är drop-in till båda. Första passet är mellan 12.00 och 15.00, då blir det robotbygge och programmering. Andra passet är 15.00 till 17.00 och då enbart programmering.

Denna aktiviteten riktar sig till de som är mellan 9 och 15 år.

Appar

Under programmeringen kommer vi använda oss av två olika appar. Det kommer att finnas låneplattor på plats, men vill du använda egna telefoner eller surfplattor så kan du ladda ner apparna i förväg.

Länkar för nedladdning

» Makeblock till iOSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Makeblock till Andriodlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Mblock Blockly till iOSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» MblockBlockly till Androidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En del av Jullovet i Kristianstad

Logotyp för jullovsaktiviteterna i Kristianstads kommun.

Medarrangörer

Logotyp för Kulturhuset Barbacka
Logotyp för företaget Hemkodat. Ordet hemkodat inom vinkelparanteser.

27 december 2018

12.00–