När fjärilarna kommer

Tre personer tittar på något bakom och till vänster om kameran. En kvinna och två män, den ena mannen är nedstänkt med blod.

Tre vuxna syskon träffas efter flera år som åtskilda för att tillsammans åka till sin hemby på den turkiska landsbygden.

Alla är de mer eller mindre misslyckade; storebror är astronaut som blivit bitter eftersom han aldrig får åka till rymden, mellanbror är avdankad skådespelare som hankar sig fram genom att lägga röster till roliga kattvideor och lillasyster hatar både sitt lärarjobb och sin odräglige make. När den åldrade pappan efter 20 års tystnad ringer äldste sonen och säger att barnen måste komma hem, sammanstrålar syskonen i Istanbul.

Land: Turkiet 2018

Regi: Tolga Karaçelik

Tid: 117 minuter

Åldersgräns: 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

06 februari 2019

80 kronor

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.