Unik visning med Albert Wiking

En av upphovsmännen bakom We have a Dream, fotografen Albert Wiking ger en unik visning av utställningen.

Albert Wiking spenderade flera år med att fotografera fredspristagare, aktivister, politiker, kändisar och okända ungdomar. Bland de som finns med är Ida Engblom, Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Patti Smith, Ai Weiwei, Pussy Riot, Richard Branson, Annie Lennox och Dalai lama.

Här kommer Albert att berätta om några av sina favorithistorier bland fotograferingstillfällena.

Sensus och Vi måste prata

Sensus är medarrangör till detta som en del under parollen "Vi måste prata", en kraftsamling Sensus gör för demokratin från norr till söder.

Över hela landet växer engagemanget för demokratin. Samtal, seminarium, teateruppsättningar, podcasts, bloggar och mer. Det pratas som aldrig förr!

Samtal handlar inte bara om att prata, utan också om att lyssna. På så vis kan vi överbrygga klyftorna, genom dialog. Sådan är demokratin, det är inte fel att ha olika åsikter, men samtalet måste respekteras.

Samtidigt som många känner oro inför framtiden finns det gott om hopp! I samband med detta upprop så har det kommit ut en bok. Handbok för demokrater som har sålt i nästan 10000 exemplar. En storsatsning på demokratisk dialog, utifrån ett 20-tal namnkunniga författares perspektiv.

Till detta finns det ett hundratal författare, forskare, föreläsare, folkbildare och kulturpersonligheter som reser runt i landet för att tala och inspirera. Syftet är att väcka samtal kring demokratins ställning och att mana till ett fördjupat engagemang.

17 februari 2019

Regionmuseet

Biljetterna till denna visningen är slut.

Medarrangör

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.

Öppettider Regionmuseet

september–maj: