Sportlovsverkstad

I vår verkstad kan du både göra UFO:n men även delta i ett spännande forskningsprojekt genom at tillverka en stjärnkikare.

Gör ditt eget UFO

I vår UFO-utställning berättas det om några av de oförklarliga händelser som skett i Sverige och i världen. Vad är det som hände den där vinternatten 1988 i Vittsjö, var det besök från en annan planet? I vår lovverkstad kan du skapa dina egna mystiska flygande föremål.

Stjärnförsöket 2019

Gatlyktor, ljusskyltar och upplysta byggnader – ljus på natten innebär trygghet och trevligare städer, men har också visat sig ha negativa effekter för människor och djur. Ju mer ljus, desto färre stjärnor kan man se på natthimlen. Hur många stjärnor kan du se där du bor? I årets massexperiment kan du hjälpa forskare att mäta ljusföroreningar genom att räkna stjärnor på himlen!

Gör din egen kikare och gå ut på kvällen och räkna stjärnor.

Mer info om projektet och vilka som ligger bakom kan du läsa här:

�» Stjärnförsöket 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

19 februari 2019

13.00–

Regionmuseet

Öppettider sportlovet

Sportlov v8

Regionmuseet och Kristianstads konsthall
Hela veckan, även måndag, öppet 11–17.
Åhus museum och Järnvägsmuseet har stängt för säsongen. Filmmuseet har öppet i samband med filmvisningar.