Invigning av 365 porträtt av Jari

Tecknad bild av en man och en kvinna i röda klänninar som tittar in i spegeln och som fotograferar av sig själva med en mobiltelefon.

Välkommen på invigning av konsthallens nya utställning 365 porträtt av Jari, en utställning skapade av Catti Brandelius.

Catti Brandelius är konstnär, performanceartist och sångerska. Att spegla skillnaden mellan våra drömmar och den verklighet vi lever i är ett kännetecken för Cattis konstnärskap. Genom sina olika alter ego diskuterar hon feminism, konst och politik.

I utställningen 365 porträtt av Jari visas de helt nya konstverken med samma titel, skapade mellan år 2017-2019 i flertalet tekniker så som film, musik, serie strippar, teckningar och textila verk. Konstprojektet 365 porträtt av Jari är personligt, en kärleksberättelse, men tar även upp frågeställningar om subjekt och objekt; konstnären och den avbildade. Privilegiet att bli avbildad. Vem ska konsten handla om? Vem får bli konstnär? Med inspiration av Picassos relation med Jaqueline Roque, Picassos sista fru som han under en period gjorde ett porträtt om dagen av, skildrar Catti Brandlius sin man Jari som hantverkare, grubblare och musiker. Catti är intresserad av att finna det lite obekväma och svåra i vardagen, men vill hennes modell bli utlämnad åt betraktarens kritiska blick?

Utställningen invigs 14.00 av konsthallschef Marika Reuterswärd. Därefter musikperformance av Catti Brandelius och Jari Enqvist.

Utställningen

13 april 2019

Konsthallen

Under pågående utställning
september–maj:
tisdag–söndag: 11.00–17.00
juni–augusti:
alla dagar klockan 11.00–17.00

Lov & helgdagsöppetöppnas i nytt fönster

Bilden visar ett utsnitt av verket Taxi Fashion 1 som visas på utställningen.