Hodjas flygande matta

Tre tecknade figurer flyger på en matta, en pojke, en flicka och ett djur,

Hodja drömmer om något mer än att ta över sin pappas skrädderi, till sin pappas stora förargelse.

Då Hodja får en flygande matta för att åka och hämta en ny matta till mattförsäljaren, flyger han iväg utan pappas tillstånd. Snart landar Hodja i den spännande staden och träffar flickan Smaragd, tyvärr blir hon också indirekt skyldig till att Hodja förlorar mattan. Goda råd är dyra, det visar sig att mattan landat hos sultanen och Hodja och Smaragd bestämmer sig för att hämta mattan trots att det innebär många faror.

Tid: 77 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

25 juni 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.