Cold war

En man håller om en kvinna.

Filmen utspelar sig under kalla kriget på 1950-talet i Polen, Berlin, Jugoslavien och Paris. Musiken, efterkrigsstämningen och det vackra svartvita fotot gör det till en vacker, sevärd och stämningsfull film.

När pianisten Wiktor, en av ledarna för en sång- och dansakademi som turnerar runt i östblocket med sina väl koreograferade och mäktiga folksångsframträdanden, och den unga sångbegåvningen Zula möts i Polen drabbas de av en omedelbar, passionerad förälskelse.

Tid: 84 minuter

Åldersgräns: 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

05 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.