Rött kort

Ett kvinnligt fotbollslag med slöja.

Afrooz är kapten i ett damfotbollslag och efter 11 års arbete blir hennes dröm sann: laget är i final i slutspelet i Malaysia.

Men på flygplatsen på vägen dit visar det sig att Afroozs man har dragit in hennes resetillstånd. Nu tror alla att hennes enda lösning är att övertala sin man, som också är en känd tv-profil, att ändra sitt beslut då en kvinna i Iran behöver sin mans tillåtelse att resa. Men Afrooz har andra planer och går i en hård kamp för makten över sitt eget liv.

Land: Iran 2019

Regi: Sahar Dolatshahi

Tid: 88 minuter

Åldersgräns: Från 7 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

10 juli 2019

80 kronor

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.