Purple Rain

Artisten Prince på en motorcykel.

Den här filmen är ett musikaliskt drama, som handlar om Prince - låtskrivaren, musikern, sångaren, filmstjärnan, ja kort sagt - superstjärnan!

Under artistnamnet The Kid spelar han på en rockklubb när han träffar en tjej, sångerskan Apollonia, och blir kär. Men en konkurrent lockar henne till sig med erbjudande om jobb. Förutom olycklig kärlek har han trassliga hemförhållanden - men trots allt detta elände skapar han en låt som gör enorm succé på klubben. PURPLE RAIN är en av de stora rockfilmerna - den är ärlig, rak och pulserar av rytmisk musik!

Tid: 106 minuter

Åldersgräns: 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

12 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.