Sonja

Närbild på en kvinna.

Historien om Sonja Henie, en av världens mest framgångsrika idrottare och den som la grunden till den moderna konståkningen, är en mänsklig berg- och dalbana.

1936, 24 år gammal, åkte hon till USA för att bli proffs med 3 OS-guld, 10 VM-guld och 6 EM-guld i ryggen. Hon får filmkontrakt i Hollywood och blir snabbt en av sin tids mest betalda stjärnor. Ständigt omgiven av fans, älskare och familj. Aldrig ensam. Men när hon blir äldre falnar strålkastarljuset.

Land: Norge 2018

Regi: Anne Sewitsky

Tid: 113 minuter

Åldersgräns: 7 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

17 juli 2019

80 kronor

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.