Across the Universe

Flera personer som tittar på något

En banbrytande filmmusikal, som utspelar sig under 1960-talets turbulenta tid av motståndsrörelser och rock & roll. Historien flätas samman av 33 välkända Beatles-låtar, bland andra Hey Jude, I Am the Walrus och All You Need is Love.

I centrum står kärleksparet Jude och Lucy. Jude lämnar industristaden Liverpool för att söka efter sin pappa i USA, där han hamnar i Greenwich Villages psykedeliskt kreativa miljö. Jude, Lucy och några vänner dras med i den växande antikrigsrörelsen där frontfigurerna är Dr. Robert och Mr. Kite.

Tid: 128 minuter

Åldersgräns: från 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

19 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.